Šumavská Chalupa / Divišov u Sušice

Tady se vaří ze surovin z blízkého okolí…

Tuhle chalupu s historií až do roku 1876, kdy byla poprvé otevřena, nemůžete cestou na Šumavu přes Sušici minout. A ani byste nechtěli jí minout..

Divišovská Šumavská Chalupa z roku 1863

Pokud se tady zastavíte na jídlo, tak neuděláte chybu. Dýchne na vás historie a zároveň
po otevřetení jídelního lístku moderno.

Majitelé si zakládají na surovinách z blízkého okolí a pokud to jen jde, tak je najdete právě
na talíři. Maso ze Strakonic, z Petrovic nebo uzeniny z Kolince. Mléčné výrobky ze Śumavské mlékárny z nedaleké Dlouhé Vsi. Koření z rodinné firmy z Náchoda a na jídelním lístku se dozvíte, že vše bez chemických dochucovadel.

Několikrát jsme byli na jídle a ani jednou jsme nešlápli vedle. Doporučovat co si dát je zbytečné, ale pokud jste na sladký, tak určitě nevynechejte Divišovské chudásky, což jsou bramborové noky zalité ovocnou omáčkou dle sezóního ovoce.

Domácí limošky jsou samozřejmost a pivo si můžete dát buď z pivovaru U Bizona z Čižic a nebo Bernarda. A nebo třeba rádlera z Bernarda a zázvorovou limčou.

Restaurace má velkou terasu a dětské hriště.

Zaparkovat můžete za domem a nebo naproti přes silnici. Jen dávat pozor při výjezdu na hlavní silnici. Né každý tady jezdí přikázanou padesátkou..

Web

Facebook

Mapa